Vegán füstölt sonka
Köszöntelek Bennetekek!
A mai napon egy vegán füstölt sonka receptet fogunk elkészíteni.
Nagyon egyszerű és finom. Kezdjünk is hozzá.
HOZZÁVALÓK:
1 doboz csicseriborsó konzerv vagy 250 gramm főtt csicseriborsó (a konzerv levét félre tesszük)
2 teáskanál (1 tk. 5ml) agar-agar
150 ml víz + egy kevés a csicseriborsó turmixolásához
1 teáskanál céklalé vagy finomra reszelt cékla
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
1 evőkanál (15 ml)folyékony füst ( ha nem füstöltet szeretnél, akkor elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
A csicseriborsót és a fűszereket beleönjük a turmixba, öntünk bele egy kevés vizet, hogy könnyebben vigye a gép, közben hozzá adjuk az 1 teáskanál céklalét és az 1evőkanál folyékony füstöt, majd tovább turmixoljuk. Ha szükséges, adjunk még egy kis vizet hozzá. Ha késze van, látni fogjuk a színét is. Ha kell még egy kis céklalét adjunk hozzá és turmixoljuk tovább. Amikor készen van tegyük félre és kezdjünk hozzá az agar-agar elkészítéséhez. Egy kisebb lábosba öntjük a vizet, majd hozzáadjuk az agar-agart és elkezdjük folyamatos kevergetés mellett felforralni. Amikor felforrt, forrás közben hozzáöntjük a leturmixolt csicseriborsót, gyorsan összekevervjük, mert az agar-agar hamar besűrűsödik, majd beleöntjük egy bögrébe (3,5 dl) és szobahőmérsékletűre hűtjük( nekem a bögréim foglaltak voltak ezért egy csipszes dobozba öntöttem). Ezután betesszük néhány órára a hűtőszekrénybe. Amikor teljesen megszilárdult, kivesszük és egy késsel körbe-körbe kilazítjuk és kiborítjuk egy tányérra. Ez egy kellemesen laza sonka lesz, amit akár hajszálvékonyra is szeletelhetünk. Ha keményebbet szeretnénk, akkor 1 teáskanál agar-agarral többet tegyünk bele. Ha sötétebb színűt, akkor több céklalét vagy reszelt céklát adjunk hozzá. Teljeskiőrlésű kenyérrel, kitűnő szendvicset kapunk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
Szerző: Hegedűs György
https://evangyeliom.blogspot.com/2025/08/megteresi-ima-jezushoz.html
https://evangyeliom.blogspot.com/2025/09/keresztelkedes-otthon-rovid-elemzes.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése