Nyers vegán kenőmájas
Üdvözöllek benneteket!
Most egy nagyon finom, nyers vegán kenőmájas receptemet osztom meg nektek. Ez a recept is gyorsan elkészíthető és természetesen ízlés szerint variálható. Lássunk hozzá.
Nyers vegán kenőmájas
Hozzávalók:
2 ek. darált napraforgó (lehet liszt helyette)
1 tk. glutén mentes sörélesztő pehely
2 mk. őrölt piros paprika
2 mk. vöröshagyma por
2 mk. fokhagyma por
1 mk. morzsolt kakukkfű
1 mk. őrölt petrezselyem
2 mk. őrölt fekete bors
2 mk. mozsolt majoranna
1 mk. őrölt köménymag
víz szükség szerint
2-3 tk. hidegen sajtolt olívaolaj vagy másmilyen (elhagyható)
só ízlés szerint
Elkészítés:
A darált napraforgót és az összes fűszert egy kisebb tálba tesszük, majd nagyon kis mennyiségben vizet adunk hozzá. Elkeverjük és annyi vizet adunk még hozzá, hogy jól kenhető legyen. Megkóstóljuk az ízét és ha szükséges, még ízesítjük valamelyik fűszerrel. A majorannának nagyon nagy szerepe van, mert az adja meg a májas ízt. Ha megfelelő az íz és az állag, akkor először adhatunk hozzá 2 teáskanál olajat, jól keverjük össze és ha még szükséges, adhatunkunk hozzá még egy 1 tk. olajat(elhagyható). Miután jól összekevertük, készen is vagyunk a májasunkkal. Ezután nincs más dolgunk, mint valamilyen kenyérre (nyers kenyérre) rákenjük és jóízűen elfogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése