Nyers vegán kenőmájas

 

 Üdvözöllek benneteket!

Most egy nagyon finom, nyers vegán kenőmájas receptemet osztom meg nektek. Ez a recept is gyorsan elkészíthető és természetesen ízlés szerint variálható. Lássunk hozzá.

Nyers vegán kenőmájas

Hozzávalók:

2 ek. darált napraforgó (lehet liszt helyette)

1 tk. glutén mentes sörélesztő pehely

2 mk. őrölt piros paprika

2 mk. vöröshagyma por

2 mk. fokhagyma por

1 mk. morzsolt kakukkfű

1 mk. őrölt petrezselyem

2 mk. őrölt fekete bors

2 mk. mozsolt majoranna

1 mk. őrölt köménymag

víz szükség szerint

2-3 tk. hidegen sajtolt olívaolaj vagy másmilyen (elhagyható)

só ízlés szerint

Elkészítés:

A darált napraforgóés az összes fűszert egy kisebb tálba tesszük, majd nagyon kis mennyiségben vizet adunk hozzá. Elkeverjüés annyi vizet adunk még hozzá, hogy jól kenhető legyen. Megkóstóljuk az ízéés ha szükséges, méízesítjük valamelyik fűszerrel. A majorannának nagyon nagy szerepe van, mert az adja meg a májas ízt. Ha megfelelő az íés az állag, akkor először adhatunk hozzá 2 teáskanál olajat, jól keverjüössze és ha még szükséges, adhatunkunk hozzá még egy 1 tk. olajat(elhagyható). Miután jóösszekevertük, készen is vagyunk a májasunkkal. Ezután nincs más dolgunk, mint valamilyen kenyérre (nyers kenyérre) rákenjüés jóízűen elfogyasztjuk.

                                                       Jó étvágyat kívánok hozzá!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Megtérési ima Jézushoz

A keresztelkedésről : Máté 28:19 és Apostolok Cselekedetei 2:38. Rövid elemzés. 2.rész.

Ima mindennapra